Ingen glansbilder her

Dette prosjektet skulle selvfølgelig også inneholdt glansbildehistoriene. Gode historier om dem som har det like fint som før de ble nødt til å ta medisiner, eller før de ble nødt til å fjerne hele eller deler av skjoldbruskkjertelen fordi de hadde fått struma. Jeg kjenner noen som har det slik.

Men det er ikke de menneskene som tok kontakt med meg da jeg fortalte hva jeg hadde begynt å jobbe med. De som tok kontakt, var de som hadde opplevd mye smerte, tunge dager.

En av dem sier:

Går det an å bli hundre prosent bra, slik legen min sier? Jeg tviler på det.

En annen :

Jeg føler at jeg har vært nødt til å finne ut av absolutt alt sjøl! Alle legene jeg har vært borte i, kan ikke nok om dette. Jeg opplever at de ikke har noen forståelse for sykdommen, og at de ikke har nok kunnskap om den. De kan ikke nok om hva som er nytt innenfor thyreoideasykdommer.

En tredje sier følgende:

Innerst inne er jeg en bitter person. Jeg er bitter, fortvilt og forbanna fordi jeg ikke kan være som de andre. Det blir jo ikke bedre når familien min ikke forstår meg. Når de ikke forstår hva jeg sliter med.

Reklamer

7 kommentarer om “Ingen glansbilder her

  1. Hei Dette prosjektet er spennende. Jeg ser fram til utstillings åpningen. Jeg benytter anledningnen til å tipse om Bente Bakkes bok «stoffskiftesykdom? Veien til et friskere liv.» Du kan lese om boken via denne lenken: http://wp.me/p1m0lZ-3a
    Selv lever jeg med hypotyreose og kan kjenne meg igjen i noen av utsagnene som Ruth referer til. Mange mennesker lider i dag fordi de ikke får adekvat hjelp. Norsk Thyreoidea Forbund (NTF) er ikke en stor organisasjon med sine rundt 7000 medlemmer.Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag (HUT) har vist at 16,6% av kvinnene og 5,9 % av mennne lider av en thyreoidealidelse (Bente Bakke,2011). Kanskje NTF har så få medlemmer fordi, som Ruth sier, så er ikke de som har fått et godt resultat av medisinene synlige som medlemmer. Det er økt forståelse for sykdommer i Thyreoidea. Men vi trenger økt forskning på området. Mange blir uføretrygded på grunn av at de ikke får adekvat hjelp. Jeg er leder for lokallforeningen NTF Sykkylven og Stranda. Du som leser dette og har Thyreoideasykdom kan sjekke innom NTF sin web side: http://www.stoffskifte.org

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s